FAQ | Veelgestelde vragen

Hieronder zijn de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen te vinden. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met mij op en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.

Wat zijn de voordelen van yoga op het werk ten opzichte van yoga in een studio?

Je leert yoga en mindfulness te integreren in je dagelijks leven, op een plek waar je iedere dag lange tijd doorbrengt, in plaats van in een exclusieve studio of tijdens een yoga retreat. Yoga op het werk bespaart reistijd van en naar een yogastudio; je hoeft de deur niet uit en traint in een vertrouwde omgeving.

Bovendien vergroot yoga op het werk de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en vermindert het ziekteverzuim. Wanneer je samen met je team de kracht, rust, energie en plezier van yoga ervaart, verbetert de interactie en de sfeer in jullie werkomgeving.

Ik heb het te druk, hoe maak ik tijd voor yoga op het werk?

Het is belangrijk om je pauzes bewust te plannen en ook goed te gebruiken, juist als je het druk hebt. Als je gedurende de dag geen ruimte inplant voor pauzes, zorgt dit voor concentratieproblemen die verergeren naarmate de dag vordert. Na afloop van de yogales zul je met extra energie en concentratie door kunnen werken, waardoor je je taken juist gemakkelijker gedaan zult krijgen. Een effectieve yoga break werpt z’n vruchten af!

Ik heb geen ervaring met yoga en/of ik ben zo stijf als een hark. Kan ik toch deelnemen?

Alle lessen zijn (ook) geschikt voor beginners. Tijdens de lessen worden verschillende opties aangeboden, dus je kunt alle oefeningen aanpassen aan jouw niveau. Doe wat je kunt en ga in je enthousiasme niet over je grenzen heen. Wees je bewust van je eigen kunnen en heb geduld. Practice, practice and all is coming.

Wat moet ik meenemen naar de les?

Draag kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Neem eventueel een paar sokken en een warme trui of vest mee voor tijdens de eindontspanning. Ik verzorg de rest!

Er is geen douche bij ons op kantoor. Is yoga op het werk dan wel geschikt?

De intensiteit van de yogalessen bepalen we in overleg. Indien gewenst doen we actieve houdingen en flows op de mat, maar als je niet wilt zweten in je werkkleding kunnen we minder fysiek uitdagende houdingen doen. We kunnen de nadruk leggen op langzamere bewegingen en zittende oefeningen, ons richten op meditatie en/of ademhalingsoefeningen of stoelyoga doen, vanuit je bureaustoel.

Yogales in de lunchpauze, hoe moet dat dan met mijn lunch?

Een actieve pauze tijdens je werkdag in de (na)middag is aan te raden om de welbekende middagdip tegen te gaan, maar de yogales hóeft niet tijdens je lunchpauze plaats te vinden, maar op het tijdstip dat het best uitkomt voor jullie. 
Eet je ontbijt of lunch tot één uur voor aanvang van de yogales, of probeer vooraf alleen iets kleins te eten en na de les pas echt te lunchen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met mij op en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.

LEELA YOGA | AMSTERDAM
 06 34 78 51 10 | INFO@LEELAYOGA.NL

KvK: 69384304|BTW: NL002192404B80|Algemene voorwaarden|Privacyverklaring