FAQ | Veelgestelde vragen

Hieronder zijn de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen te vinden. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met mij op en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.

Wat zijn de voordelen van yoga op het werk ten opzichte van yoga in een studio?

Je bespaart reistijd van en naar een yogastudio, je hoeft de deur niet uit en traint in een vertrouwde omgeving. Je leert yoga en mindfulness te integreren in je dagelijks leven, op een plek waar je iedere dag lange tijd doorbrengt, in plaats van in een exclusieve studio of tijdens een chique yoga retreat.
Yoga op het werk vergroot de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en vermindert ziekteverzuim. Wanneer je samen met je team de kracht, rust, energie en plezier van yoga ervaart, verbetert de interactie en de sfeer in jullie werkomgeving.

Ik heb het te druk, hoe maak ik tijd voor yoga op het werk?

Bekijk je dagschema nog eens goed en ga na of je niet een uurtje vrij kunt maken in je agenda voor een effectieve yoga break. Het is belangrijk om je pauzes bewust te plannen en ook goed te gebruiken. Als je voortdurend met je werk bezig bent en geen ruimte inplant voor pauzes, zorgt dit voor concentratie-problemen die verergeren naarmate de dag vordert. Na afloop van de yogales zul je met extra energie en concentratie door kunnen werken, waardoor je je taken juist gemakkelijker gedaan zult krijgen.

Ik heb geen ervaring met yoga en/of ik ben zo stijf als een hark. Kan ik toch deelnemen?

Alle lessen zijn (ook) geschikt voor beginners. Tijdens de lessen worden er verschillende opties aangeboden, dus je kunt alle oefeningen aanpassen aan jouw niveau. Doe wat je kunt en ga in je enthousiasme niet over je grenzen heen. Wees je bewust van je eigen kunnen en heb geduld. Practice, practice and all is coming.

Wat moet ik meenemen naar de les?

Draag kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Neem eventueel een paar sokken en een warme trui of vest mee voor tijdens de eindontspanning. Ik verzorg de rest!

Er is geen douche bij ons op kantoor. Is yoga op het werk dan wel geschikt?

De intensiteit van de yogalessen bepalen we in overleg. Indien gewenst doen we actieve houdingen en flows op de mat, maar als je niet teveel wilt zweten in je werkkleding kunnen we wat minder fysiek uitdagende houdingen doen en de nadruk leggen op zittende meditatie en/of adem- en bewegingsoefeningen.

Yogales in de lunchpauze, hoe moet dat dan met mijn lunch?

De yogales hoeft niet letterlijk tijdens je lunchpauze plaats te vinden, we kunnen samen bepalen welk tijdstip het best uitkomt voor jou. Een actieve pauze tijdens je werkdag in de (na)middag is wel aan te raden om de welbekende middagdip tegen te gaan. Je kunt tot 1,5 uur voor de yogales wat eten, of juist vooraf iets kleins eten en na de les lunchen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met mij op en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.

LEELA YOGA | AMSTERDAM
 06 34 78 51 10 | INFO@LEELAYOGA.NL

KvK: 69384304 | BTW: NL002192404B80 | Algemene voorwaarden